13 Temmuz 2017 Perşembe

Ortodontik Tedavi mi Lamina mı?

ORTODONTİ Mİ? LAMİNA MI?


ortodontik-tedavi-mi-lamina-mi


Aynaya baktığınızda dişlerinizin görünümünü beğenmiyorsunuz ama çoğu kişi gibi bu durumu düzeltmenin ağrılı, zor ve masraflı bir tedavi gerektirdiğini düşünüyorsunuz. İnternette yazılan teknik bilgileri okudukça, kafanızda durumu daha da büyütüyor olabilirsiniz. Herkesin ağız yapısı, diş dizilimi ve yüz tipi birbirinden farklıdır. Bu nedenle günümüzde diş hekimliğinde çok sayıda tedavi seçenekleri, farklı teknikler ve uzmanlık alanları var.

Estetik diş hekimliğinde en sık karşılaştığımız soru ‘Dişlerime tel mi taktırmalıyım, yoksa estetik bir restorasyonu mu tercih etmeliyim?‘ şeklinde.

Bu sorunun farklı cevapları olabilir: Bazı vakalarda yalnızca ortodonti yeterlidir, bazılarında ise diş beyazlatma, dişeti estetiği, lamina ya da e.max kuron uygulamaları yapılır. Estetik restorasyon öncesi ortodontik tedavi gereken durumlar da vardır.


ortodontik-tedavi-sonodent-dis-klinigi


Hangi vakada yalnız ortodonti? 


Yaşınız kaç olursa olsun ağız sağlığınız iyiyse, dişlerinizde yapı bozukluğu ve kalıcı renkleşme yoksa ortodonti sizin için ideal bir çözümdür. 

Ortodontik vakaların ortalama yarısının 18 yaş üstü olması artık klinikte sık rastladığımız bir durumdur. Ortodonti, yetişkinler için tahmin edildiği gibi ağrılı ve zor bir tedavi değildir. Yüksek teknoloji içeren tel sistemleri ve ağız bakımı alternatifleri, ortodontinin erişkinler için de iyi bir seçenek olmasını sağlıyor günümüzde.

Ortodontik tedaviler hakkında ayrıntılı bilgilere internet sitemizden ulaşabilirsiniz.



Hangi vakada yalnız lamina?

Eğer dişlerinizde kalıcı hasar, yapı bozukluğu ya da lekelenme varsa, çeneler arası kapanış ilişkisi restorasyon için uygunsa ve kısa zamanda çözüme ulaşmak istiyorsanız laminalar sizin için iyi bir alternatif olabilir. Dişlerimin şekli, boyutu, rengi ne olacak diye endişe duymanıza gerek yok. Klinikte her vakaya başlamadan önce estetik planlama ve gülüş tasarımı yapılır. Kişi, bu sayede final ürün hakkında öngörü sahibi olur. ‘Dişlerimin çok aşındırılmasını istemiyorum’ diyorsanız artık dişlerin üzerine lens şeklinde uygulanan ‘prepless laminalar’ da var.


lamina-estetik-dis-hekimligi-sonodent



Hangi vakada ortodonti sonrası lamina?


Estetik planlama sonucunda dişlere direk estetik uygulama yapma olanağı yoksa tedaviye ortodontiyle başlanılır. Kişinin ağız yapısına göre kısa süreli braket ya da aligner tedavisi yapılarak estetik tedavi için alt yapı oluşturulur. Estetik restorasyonlarla vaka tamamlanır.

Güzel görünen, sağlıklı fonksiyon yapabilen, dişeti problemi olmayan bir ağız yapısına kavuşabilmek için doğru bir estetik planlama ve uygulama en iyi çözümdür.

Invisalign, diğer bir ifadeyle şeffaf plak tedavisi hakkında ayrıntılı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 


Sonodent Diş Kliniği


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder