31 Ekim 2017 Salı

10 Adımda Ağız Kokusuna Son Verin. Bölüm 2

10 Adımda Ağız Kokusuna Son Verin.
BÖLÜM 2



Ağız Gargaralarını İhmal Etmeyin.

Yeme içmeyle ilgili tüm faaliyetlerin sona erdiği uyku öncesinde, dişlerin fırçalanması ağız hijyeninin olmazsa olmazıdır. Fırçalama dışında, alkolsüz ağız gargaralarını kullanmak da kokuyu önler.

agiz-kokusu-tedavisi-sonodent-dis-klinigi


Sakız Çiğnemeyi Deneyin.

Ağız kokusunun en önemli nedenlerinden biri de tükürük salgısının azlığına bağlı olarak ağız kuruluğudur. Şeker gibi bazı kronik rahatsızlıklarda ilaçların yan etkisiyle ağızda kuruluk meydana gelir. Ayrıca gece boyunca tükürük salgısının azalması ve ağız içindeki yemek parçacıklarının birikmesi de sabahları kötü kokuya davetiye çıkarır. Hem tükürük salgısını çoğaltmak, hem de kokuyu yok etmek için çinkolu sakız çiğneyin.

agiz-kokusuna-son-verin



Tarçın ve Karanfilin Dezenfektan Etkilerinden Yaralanın.

Tarçın ağız içi bakterilerle mücadelede önemli bir silahtır. Yiyecek ve içeceklerinize mutlaka tarçın koyun. Tarçınlı şekersiz sakızlar da hem kuruluk hem de bakterilerle mücadelede fayda sağlar.


agiz-kokusu-tedavisi-sonodent-dis-klinigi



Bol Bol Su Tüketin. Midenize İyi Bakın.

Su sağlığımızla ilgili her konuda olduğu gibi ağız kokusunu gidermede de gerçek bir kurtarıcıdır. Böbrekler açısından risk taşıyan hastalar dışında, günde 2,5 - 3 litre su içmek idealdir ve bu miktar tükürük salgısının artmasını sağlayarak ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur.


agiz-kokusuna-karsi-bol-su-tuketin



Dil Fırçası Kullanın.

Doğru ağız hijyeni için diş fırçalamanın yanı sıra mutlaka dil temizliği de yapılmalıdır. Dilin üzerinde, özellikle dil sırtının arka bölgelerinde oluşan bakteriler ağız kokusuna neden olabilir. Bu bakterilerin özel olarak tasarlanmış dil fırçaları ile ya da bazı diş fırçalarının arkasında yer alan özel dil temizleme aparatlarıyla temizlenmesi gerekir.


agiz-kokusuna-karsi-dil-fircasi-kullanin



Ağız kokusu sebepleri ve ağız kokusu tedavisi ile ilgili ayrıntılı bilgilere internet sitemizden ulaşabilirsiniz.


Ayrıntılı bilgi için www.sonodent.com.tr internet sitemizi ziyaret edebilir,


sosyal medya sayfalarımızı takip edebilir,
0 (216) 348 37 37 numaralı telefonu arayabilir,
0 (532) 316 81 00 numaralı whatsapp hattından canlı destek alabilirsiniz.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder