25 Ekim 2017 Çarşamba

10 Adımda Ağız Kokusuna Son Verin.

10 Adımda Ağız Kokusuna Son Verin.
BÖLÜM 1



Doğru Diş Fırçası Seçin.


Diş fırçası seçimi ağız bakımının ilk adımıdır. Eğer manuel bir fırça kullanmak istiyorsanız, sert ya da orta sertlikte fırçalar yerine yumuşak kıllı fırça seçimi yapmanız daha uygundur.  Standart olarak günde 2 defa 2şer dakika yuvarlak hareketlerle diş ve dişetleri üzerinden geçerek fırçalama yapmak önerilmektedir. Elektronik fırçalar, yüksek temizlik etkinliği açısından özellikle yoğun çalışan, ağız bakımı için kısıtlı zaman ayırabilen ve çok seyahat eden kişiler için de uygundur. Ayrıca dijital diş fırçaları, çocuklarda ve gençlerdeki digital yatkınlık nedeniyle dişlerin fırçalanması için bir motivasyon oluşturabilir.


agiz-kokusu-tedavisi-dogru-dis-fircasi-secimi


Beslenmenize Özen Gösterin. Sigarayı Bırakın.


Beyaz un, beyaz şeker, glukoz/fruktoz şurubu ile tatlandırılmış tüm hazır gıdalar ağız içindeki bakterilerin büyümesinde önemli rol oynar. Bakteriler bu tür şekerleri kullanarak hızla çoğalır. Basit şekerler de diş çürüklerine neden olarak ağız sağlığını bozar. Basit şeker tüketimi azaltılın, beyaz undan uzak durmaya gayret edin. Sigara içmek de ağız kuruluğuna ve kokuya neden olur. Diş eti hastalıklarına zemin hazırlayarak ağız sağlığını bozar.


sigara-agiz-kokusu-iliskisi

 

Burun Tıkanıklıklarına Dikkat Edin.


Sinüzit ve burun tıkanmasına neden olan tüm rahatsızlıklar nefesin ağız yoluyla alınmasına neden olur. Bu durum ağzı ve boğazı kurutur; bakterilerin üremesi için ideal bir ortam oluşturur. Azalan tükürük salgısı ise durumu daha da kötü hale getirir. Temiz bir nefes için açık bir burun şarttır.


burun-tikanikligi-agiz-kokusu-iliskisi


Ağız Kuruluğunu Hafife Almayın.


Ağızdaki tükürük miktarı normalden az ise ağız nemlendiricilerini önermekteyiz. Nemlendiriciler, bol su içildiği takdirde ağız kuruluğunu önemli ölçüde önler.


agiz-kokusuna-karsi-agiz-kuruluguna-dikkat-edin



Diş Kontrollerinizi Aksatmayın. Çürükleriniz İçin Önlem Alın.


Eğer lokmalar iyice çiğnenirse yiyecekler tükürük salgısı ile karışarak ağızda yemek parçası kalma olasılığını düşürür. Bu da daha az koku demektir. Çünkü çok çiğneme bakterilerin yerinden koparır ve yok eder.
 

agiz-kokusu-dis-kontrolleri-iliskisi



Ağız kokusu sebepleri ve ağız kokusu tedavisi ile ilgili ayrıntılı bilgilere internet sitemizden ulaşabilirsiniz.


Ayrıntılı bilgi için www.sonodent.com.tr internet sitemizi ziyaret edebilir,


sosyal medya sayfalarımızı takip edebilir,
0 (216) 348 37 37 numaralı telefonu arayabilir,
0 (532) 316 81 00 numaralı whatsapp hattından canlı destek alabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder